Vi är i dag ett fullblod inom pulverlackering till industrier

Edab Industrilackering AB i Charlottenberg startades 1985, då under namnet Eda Designlack, av Svante Dahlman. 2005 etablerade vi oss även på andra sidan gränsen i Skotterud, Norge. Anläggningarna ligger bara 15 kilometer ifrån varandra.
Från början arbetade Eda Designlack med hel- och motivlackering av lastbilar och bussar, men 1991 gick vi över till industrilackering.
Edab är i dag ett fullblod inom pulverlackering till industrier, med en hög grad av automatiserade och industriella arbetsmetoder.
Vi har i dag 30 medarbetare och vår specialitet är ytbehandlingar av aluminium och galvaniserade ståldetaljer. Vi är kända för att vi alltid löser alla utmaningar – även de omöjliga – och är i dag en ledande aktör inom pulverlackering.

Miljö & kvalitet

Vi bryr oss om miljön!

För att vår produktion ska vara så miljövänlig som möjligt har vi gått igenom alla led i vår verksamhet för att hitta de mest miljöoptimala lösningarna.

Vi är miljö- och kvalitetscertifierade enligt ISO 14001 och ISO 9001, vilket betyder att vi kan hantera viktiga miljöutmaningar som utsläpp, avfallshantering, energiförbrukning och tillgång till naturresurser. Vår utrustning har innovativa lösningar som gör att vi sparar energi.

Arbetsmiljön är viktig för oss och vi arbetar enligt HMS-systemet. Det innebär att vår personal inte utsätts för onödiga risker eller belastningar.

Affärsidé

EDAB är ett företag med bas inom pulverlackering, och med hög teknisk kompetens och hög produktionseffektivitet skapas starka kundvärde.
 
EDAB erbjuder även tjänster inom bearbetning, lagerhållning och montering. Allt för att skapa enkla och effektiva materialflöden.
 
EDAB är etablerade i både Sverige och Norge vilket möjliggör affärer och sammarbete mellan länderna.

Så här jobbar vi

EDAB ska jobba för att erbjuda helhetslösningar såsom lackering, bearbetning, lagerhållning, emballering och montering.

Styrelsen

EDAB Industrilackering AB
Styrseleordförande: Björn Rotheim

EDAB Industrilakkering AS
Styreslseordförande: Björn Rotheim
Suppleant: Marcus Lindström, Bengt Ekman, Odd-Ivar Saetereie, Tor Torp

shutterstock_481553257

Ledande ytbehandlings-leverantör med rätt kvalitet och låg miljöpåverkan

Scroll to Top